Värt med en ventilationskontroll

23 juni 2022
lily_hansen

editorial

Luften vi andas är otroligt viktig. Det kan vara lätt att glömma av luften eller ens att du faktiskt andas. Kanske tar du luften du andas och andetaget i sig för givet? Andetaget är ett så fantastiskt system som bara sköter sig självt att vi oftast inte funderar särskilt mycket på det, så länge som vi mår bra och kan andas. 

Andetaget kommer att finnas där så länge du lever och tjäna dig genom att fylla på med syre och släppa ut koldioxid. Boka in en ventilationskontroll om du vill veta mer om hur det är ställt med ventilationen i ditt hem eller på ditt kontor.

Luftkvalitén viktig

Tänk dig hur viktig luftkvalitén är. Om vi andas in luft med för hög koldioxidhalt kan vi bli trötta och illamående. Kanske förstår du inte varför du mår dåligt när du suttit inne och arbetat en hel dag. Tänk om det har med luftkvalitén att göra? 

En ventilationskontroll är ett säkert sätt att få bukt med dålig luft. Ventilationen behöver fungera väl, må det vara i ditt hem eller på ditt arbete. Ventilationen ska transportera in ny frisk luft och transportera ut gammal luft. Det är också viktigt att se till att detta sker utan besvärande ljud.

 

Ventilationskontroll

Andas djupt

Så ta nu ett djupt andetag in genom näsan. Håll andetaget inne på toppen och andas sedan ut, så långsamt du kan. Fortsätt att andas in och ut i en lugn, behaglig takt. Tänk dig att varje andetag in fyller dig med prana, livsenergi. Varje utandning är en möjlighet att släppa ifrån dig det du inte längre behöver. 

Varje inandning fyller dig med frisk luft och om du blir osäker på om det är frisk luft du andas, då är det kanske dags att  boka in en ventilationskontroll? Må du få andas länge och luft som är av riktigt god kvalité. 

Fler nyheter