Fyll din tid med mening

04 september 2020
mikael_barani

Den tickar på, tiden. Det blir man onekligen varse om här i livet. Det går liksom att bara surfa omedveten om detta faktum ganska länge, men förr eller senare slår det en: ”Jag har inte hur mycket som helst av tiden. En dag tar de

nt slut.”.
Nu är detta inte ett nedslående faktum, i varje fall inte om man känner att man lever som man vill. Gör man inte det så kan istället denna insikt fungera som inspiration till att faktiskt börja styra om i sitt liv.

Vilken är din upplevelse av tid?

Tid är trots allt inte den där visaren som tickar på din nya klocka från https://www.klockbutikistockholm.se/. Tid kan istället ses som en indikator på hur meningsfullt ditt liv är. För när vi gör saker som känns viktiga för oss så kan det kännas som om att tiden står still. Man får helt enkelt en subjektiv upplevelse av tiden som inte går att översätta till faktiskt förfluten tid.

Fundera därför på vad det är som får dig att känna dig full av liv. Vad är det som känns som kolsyra som bubblar omkring i ditt bröst – och gör med av det. Det kan vara vad som helst, från stort till smått. Faktum är att världens mest triviala sak kan kännas meningsfull för dig. Kanske bara att sitta framför en öppen eld i höstrusket och tälja.

Meningsfullhet har nämligen inte något att göra med hur vi presterar. Det handlar bara om att finna något som känns givande för oss själva. Detta är också något som vi behöver mer av i dagens vardag då vi gärna stressar visare och jagar dopaminkickar på våra skärmar.
Ett tips är därför att köpa ett armbandsur. Varför? För att om du tittar på den istället för på mobilen är chansen större att du får mer tid över till annat än att svepa runt med fingret på luren.

Fler nyheter