Ta säkerheten på allvar

20 oktober 2019
admin

Oavsett vad för typ av evenemang det gäller är det alltid bra att vara redo och ha ordningsvakter på plats. Om alkohol serveras kan även människor som normalt sett är lugna och sansade gå överstyr, och självklart vill man inte att ett bråk ska förstöra stämningen för alla, eller rentav riskera någons säkerhet. Även i andra sammanhang kan det vara nödvändigt att säkerställa ordningen, till exempel i kollektivtrafiken, domstolar, på nöjesparker, sjukhus och köpcentra. Det vill säga de flesta platser där stora folkmassor befinner sig i rörelse, och som kan uppfattas som stressiga och intensiva.

 

 

Skillnaden mellan väktare och ordningsvakter

 

En ordningsvakt utbildas och förordnas av Polismyndigheten för att medverka till att upprätthålla allmän ordning, och innehar vissa polisiära befogenheter. De ska i första hand försöka tala personer tillrätta men har befogenhet att ta till våld om ingen annan utväg finns. Det finns mycket höga krav på ordningsvakter angående laglydighet, och de har rapporteringsskyldighet gentemot polisen. Det innebär att de måste lämna rapport om de får kännedom om brottslighet. Väktare har färre befogenheter och får endast ingripa envarsgripande, exempelvis gripa personer som begått brott eller påträffas på bar gärning. Väktare svarar under länsstyrelsen.

 

Trygghet för alla

 

Så undvik tråkigheter på er planerade konsert, festival eller mässa. Med bevakning på plats kan alla koppla av och ha roligt utan att oroa sig för bråk och stök. Ordningsvakter har befogenhet att beslagta alkohol och avvisa störande berusade personer, samt visitera personer (ej kroppsvisitera). Eller försäkra er om att den dagliga verksamheten på ert företag eller inrättning är trygg både för anställda och kunder och besökare. I stressfulla miljöer uppstår lätt situationer som kan vara hotfulla. Se därför till att anlita ett auktoriserat bevakningsföretag som kan se till era behov. För dig som behöver anlita ordningsvakt i Göteborg kan du hitta mer info här: https://www.blsecurity.se/

Fler nyheter